De kracht van woorden

De kracht van woorden

Sta je wel eens stil bij de kracht van woorden? Wat voor een invloed ze kunnen hebben op jou zelf en een ander?

Dat woorden effect op je hebben, zal niemand ontkennen. Denk maar eens aan wat voor een invloed complimenten hebben en wat negatieve woorden met je doen. Als je hoog gevoelig bent kun je de woorden zelfs voelen resoneren in je lichaam. Dit is niet gek, want onze gevoelens, emoties en intenties zijn vormen van energie. Het zijn trillingen die invloed uitoefenen op materie. Dit kan dus positief of negatief zijn.

Dr. Masaru Emoto ontdekte dat onze gedachten, gevoelens en woorden in staat zijn om watermoleculen te beinvloeden. Hij maakte deze invloeden zichtbaar door water monsters in te vriezen die van tevoren waren blootgesteld aan positieve of negatieve woorden, gedachten, emoties of verschillende soorten muziek. Hij maakte foto's van de water kristallen en stelde vast dat positief beïnvloede watermonsters mooie en perfecte gevormde kristallen opleverde , terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteerde in lelijke, misvormde kristallen.
Wij bestaan voor ongeveer 80 % uit water ! Dit zet je wel even aan het denken of niet ?

Wees daarom niet te streng voor jezelf met negatieve gedachten en leef met compassie voor jezelf. Zeg mooie lieve dingen tegen jezelf. Kies je woorden bewust en ook naar een ander toe zodat je iemand laat groeien en bloeien.
Als je meer vanuit het positieve gaat leven zal je leven een complete wending nemen. Je leven zal in alle opzichten verbeteren als je je woorden, gedachten en intenties vanuit liefde kiest.
Het is ware magie!

Liefs,
Esmeralda Gonsalves Serrao