Toen mediteren eindelijk lukte!

Toen mediteren eindelijk lukte!

Hoe kan ik zo nou mediteren?, deze vraag stelde ik mezelf iedere keer weer als ik een poging waagde tot meditatie. In mijn hoofd was ik zo druk ,druk met alles wat er nog moest gebeuren en verschillende scenario’s die afspeelden. Daarnaast is tijd nog steeds wel een ding voor mij, ik ben altijd met de klok bezig. 

Gelukkig is mijn “tijdsprobleem” al een stuk minder, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

Kun je je voorstellen dat daar waar andere mensen in een Ayuhuasca sessie geen tijdsbesef hebben, ik bij het tweede drankje zoiets had van; “ oké , dit is het tweede drankje dus ik heb nog ongeveer vier uurtjes te gaan”. Bizar toch?

Gelukkig heb ik een jaar geleden mezelf voorgenomen om gewoon te gaan zitten en te mediteren tot dat het me lukte. Niet lang na mijn voornemen kwam ik een begeleide meditatie van 10 minuten tegen alsof het zo moest zijn. Dit allemaal gebeurde in de zwaarste periode van mijn leven en deze meditatie heeft mij compleet veranderd. De meditatie was gelukt en het was zó intens dat mijn gezichtsspieren en dan vooral mijn ogen erop reageerden. Het was een prachtige ervaring. Voor de zekerheid zocht ik toch ook maar even op google of meer mensen deze ervaring hadden. Gelukkig werd mijn voorgevoel bevestigd, dit betekend dat er echt wat aan het gebeuren is. Vanaf die dag bouwde ik mijn “me-time” op en nam ik elke dag de tijd om rustig te gaan zitten of liggen mediteren. 

Meditatie heeft mijn hoofd rustig gemaakt en mijn chakra's zó veel meer in balans gebracht. Ik ben nu in staat om veel bewuster te leven en keuzes te maken. 

Door stilte momenten te pakken en te mediteren kom je dichter bij jezelf, simpelweg omdat je je hoofd leeg maakt waardoor je energie beter kan doorstromen. Regelmatig mediteren heeft ook lichamelijk effect gehad ik viel af, naar mijn idee naar hoe mijn lichaam er uit hoort te zien van oorsprong, nu de spanning veel minder is. Ook leek ik er wat minder getekend uit te gaan zien in mijn gezicht, een beetje jonger. Voor je organen doet het ook wonderen en je voelt je veel fitter.


 Door alle voordelen die ik heb gemerkt, wil ik dit met jullie delen het is een prachtige tool om je ontwikkeling te beginnen, gezonder en bewuster te gaan leven en dichter bij je ware zelf te komen.

Ik kan alleen maar zeggen stel het niet langer uit zelfs niet naar morgen.
In de avond ben je van je zelf altijd al wat rustiger neem de tijd en doe een korte begeleidende meditatie om je chakra's in balans te brengen.


Ik hoop op een prachtige opstap naar een mooie ontwikkeling in jezelf. Je kan het geloof me!.

 

Heel veel liefs,

Esmeralda Gonsalves serrao