Zoek de oplossing niet buiten jezelf

Zoek de oplossing niet buiten jezelf

Inderdaad alleen jij kan jezelf helpen. Jij maakt de keuze of er iets moet veranderen en alleen jij kan de stappen zetten om je leven een andere wending te geven.

Verwacht niet dat er vanzelf iets magisch op je weg komt dat alles voor je oplost. En zie alle andere bronnen als een tool om je op weg te helpen en je inzichten te geven , maar verwacht niet dat ze alles voor je oplossen.

Want alleen JIJ , Jij kan jezelf helpen.

 
Ik weet het het , Het kan onmogelijk lijken dat jij zelf de touwtjes in handen hebt. Toch is het zo . En als je het niet wil zien helpt het leven je een handje en geeft je een nieuwe uitdaging net zolang lang tot je het wilt inzien.

 
Maar weet je een kleine stap in een Andere richting die je gewend bent zorgt uiteindelijk voor een totaal nieuw uitzicht.

En elke weg die mijlen lang is begint met het eerste kleine stapje. Dus wees niet bang om hem te zetten en denk alleen aan de volgende stap en geniet ondertussen van het uitzicht.

En vergeet ook niet af en toe even te rusten en achterom te kijken naar de weg die je al heb afgelegd. 

Wees niet ontmoedigd als je een keer de verkeerde afslag neemt en weer beland op een punt waar je al geweest bent. Dit keer ken je de weg en zal het sneller gaan  en weet je van tevoren welke mooie dingen je onderweg tegenkomt en is er misschien ook nog iets wat je nog niet eerder had opgemerkt.


Moedig jezelf aan onderweg met positieve gedachtes, maak de weg niet zwaarder met allerlei gedachtes waarom je niet door kan gaan maar hou vast aan die ene mooie gedachte die je vooruit brengt. Wees dankbaar voor de mensen die met je mee willen lopen en je op weg helpen en zeg tegen de andere dat je echt je weg moet vervolgen.

 
Ik geloof in je misschien komen we elkaar onderweg tegen.

 

 Liefs ,

Esmeralda Gonsalves Serrao